Organ uret

Kroppens eget ur, organuret.

I løbet af et døgn er der perioder hvor de forskellige organer er mere aktive end andre. Organets energicyklus er aktivt i en to timers periode inden for hvert døgn. Er der en ubalance i organet vil de symptomer relateret hertil være særlig mærkbar i organets aktive tidsrum.

Denne rytme er tidrummet hvor det enkelte organ restituerer sig selv, renses og re-genereres. Hvis der er en ubalance i den respektive energi/meridian vil det mærkes som uro-rastløshed – træthed – utilpashed i tidsrummet.

Vigtigt; Når du læser og finder noget passer godt på dig, da brug det som en guide, hvis du vil vide mere da opsøg en terapeut, og er du god til selv at finde egne løsninger da analyser og mærk hvad der er mest rigtigt for dig lige nu!

Kl. 05–07: Tyktarm. Kl. 05 er natten slut. Her begynder tyktarmens tidsrum, og det er på tide at komme op og komme i gang med morgentoilettet. Tyktarmen handler også om at give slip på nogen eller noget. Har du svært ved at tømme tarmene, da lav dig en morgen rutine i dette tidsrum og sid på toilettet i 10min. for at tilvende kroppen. Ubalancer kan vise sig som diarré og forstoppelse, følelsen er tendens til stivhed og stædighed og ville fastholde det velkendte.

 
 Kl. 07–09:  Mave. Mavens tidsrum starter kl. 07, som dermed bliver bedste starttidspunkt for dagens første måltid. Et godt solidt morgen måltid er her på sin plads, det er her der er tid til at fordøje nyt herunder også viden og indlæring. Næring er fiberrig kost frugt og grønt, bær og nødder, evt. blended som juicer – velbekomme. 
Kl. 09-11:  Milt – bugspytkirtel. Det er miltens energi, der skal give brændstof til hjernen. Med ubalance kan man gå ”sukkerkold” i dette tidsrum – eller opleve træthed og koncentrationsbesvær. Det kan være her mavesækken sammen med milten søger trangen til det søde. Symptomer kan være tankemylder og bekymring, hvad er det som bekymrer mig lige nu. Igen er formiddagen tiden for ny viden være analytisk og få det integreret.

.
Kl. 11-13 og 13-15:  Hjerte og tyndtarm. Kineserne siger, at fysik og følelser bor side om side. I dette energiområde er der husrum for angst og mani, og en ubalance i området kan medføre, at man har tendens til angst – eller er uhæmmet foretagsom i dette tidsrum. Så igen, her er der behov for en god frokost i rolige omgivelser, en middagslur vil være passende for at få styr på hjerteenergien igen hvis du er af den type der ofrer sig for opgaven. Husk, der er forskel på at ofrende sig for sit arbejde, som det at være økonomiserende med sine resurser 🙂 Harmoni …. ! Tyndtarmen sorterer de informationer fra formiddagen, eller hvad der er din hjertesag i dit liv lige nu. Bemærk, det du ikke får bearbejdet her kan komme igen om natten 12 timer senere hvor tyndtarmen er mindst aktiv og ikke kan hjælpe med til at sortere.
Kl. 15-17:  Blære. En ubalance kan vise sig ved at man skal tisse ofte i disse timer, det at være for ufleksibel og frygten for forandring. Har du på sinde at motionere i dette tidsrum, vær opmærksom på det er her lungeenergien er på sit laveste og kan have indflydelse herpå. Blæren er også elementet vand, og styrer ryggen, her kan der også være smerter. Vandet står også for det at stå ved sit, men også det modsatte at være fleksibel. Altså en balance i det at være fleksibel og alligevel ikke give efter.
Kl. 17-19:  Nyre. Nyren huser den grundlæggende energi, så hvis man er træt i disse timer, er det tegn på, at man trænger til at slappe af og lade op. Knoglerne hører til i nyrens energiområde, så her døjer mennesker med knogle og led problemer tit med smerter. Her handler det om kontakten til dig selv, og ture at stå ved den du Er. Kigge indad og slippe tankerne. Det modsatte kan være en stor Jeg styrke og vise en for markant viljeholdning. Ligeledes her er aftensmaden rigtig godt at indtage, bemærk, det du spiser efter atten tager på om natten, det kan der være noget om, igen mærk hvad er bedst for dig !
Kl. 19-21 og 21-23:  De forskellige hormonsystemer. Hvis man har en hjertenskær, er det et supertidspunkt at putte sammen under dynen. Træthed i disse timer kan være tegn på, at hormonbalancerne trænger til justering. Eller sagt med andre ord et godt tidspunkt for kærlighed og intimitet. Har et par svært ved at få børn er det et godt tidsrum at prøve på. Fra 19-21 er det også tidsrummet for at putte vores unger vise omsorg. Ligesom at skabe kontakt til de mennesker der står en nær. Ubalancer viser sig som modvilje for intimitet og ulykkelig kærlighed.
Kl. 23-01:  Galde. Galdens energiforløb zigzagger hen over lænd- og hofteområde, så det er tidsrummet, hvor man kan døje med lænde- og rygsmerter. Gallen er også med til at fordøje fedt, skære igennem og tage beslutninger. Ubalance kan vise sig som rastløshed det at være ubeslutsom og kan give hovedpine og svimmelhed ved for meget ophobet energi.
Kl. 01-03:  Lever. Leveren har mange opgaver, vigtigst er leverens store rolle i kroppens renseprocesser. Hvis der er for meget i kroppen at rydde op i – og der er meget at vælge imellem, f.eks. tilsætningsstoffer, forurening, mad af mindre god kvalitet, tobak, alkohol, medicin – så kan det mærkes i dette tidsrum. Leveren skal smøre både hud og muskler, og hvis der er ubalance, kan det måske mærkes som hudkløe og kramper. Især tørre, røde og kløende eksemer kan genere i disse timer. En følge kan også være urolige drømme og mareridt. Leveren har en stor plads i arbejdet med kroppens hormoner, og når der er overarbejde på det område, bliver resultatet nemt, at leveren arbejder sig varm – det er velkendt i klimakterieårene, hvor det især er i disse to timer, hede- og svedeture viser sig for fuld styrke. Leveren huser vreden, så hvis man har ladet solen gå ned over sin vrede, eller har noget indestængt af ældre dato, kan man få en huskeseddel i disse timer. Har man stress og er irritabel kan det vise sig som mareridt i vore drømme, som det at ikke kunne styre eller finde retning. Eller drømme der indeholder vand og kan oversvømme en, hav, et utæt hus osv. Det at falde og vågne med et sæt. Det modsatte er venlighed, føle lethed ved livet, og være glad i låget. Afhjælpe kan Yoga, meditere motion og hvad der gør dig glad 🙂
Kl. 03-05: Lunge. Lungerne styrer selvfølgelig vejrtrækningen, så det er i disse timer, mennesker med luftvejslidelser har det vanskeligt. Lungeenergien kontrollerer næsen og huden. Tilstoppet eller løbende næse og hudproblemer som koldsved og tynd hud, der klør eller brister, kan dukke op i disse timer. Sorg bor i lungen, så man siger også, at disse to timer er sorgens timer. Lunger handler også om at give slip og åbne op for nyt. Slippe dårlige relationer, end dog stå op og meditere derpå kan være løsningen. Det er også her i dette tidsrum universet benytter lejligheden for lungerne til at ånde ud, altså der hvor de alvorligt syge og svækkede får lov til at slippe det jordiske liv.